luni, 5 martie 2012

Prajituri de week-end

Stiu ca am zis ca a venit primavara si am pomenit ceva si de diete, dar cum, din motive de sanatate, am fost consemnate, eu si Moaca 2 zile la domiciliu, ca sa nu ne deprimam prea rau, am tinut-o groasa cu dulciurile. Nu pun la socoteala clatitele si cu atat mai putin cele cateva bucati de negresa aduse de un vecin, ma refer la ce am mesterit in loc de gimnastica de duminica dimineata – o negresa cu albeata si un cheesecake.

Prima dintre ele e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, blog profesionist si de specialitate, prin urmare reteta originala ar fi mai de incredere - http://www.lauraadamache.ro/2009/10/brownie-cheesecake.html Ce am modificat eu sunt urmatoarele elemente – la crema am pus 250 de grame de ricotta pentru ca goala asa nu imi place si am preferat sa nu mai las din ea ratacita prin frigider, lingura de faina a fost cu varf, iar cele de zahar rase. Nu stiu cum ar fi trebuit, dar eu asa le-am considerat necesare. Ciocolata neagra am folosit 260 de grame… adica asa rezulta din matematica mea – 1 ciocolata de 80 de grame, neagra bine, si 2 de 90 de grame mai medii asa ca “tarie”. Iar la blat am pus doar 300 de grame de zahar si ala brun… ca am zis ca si-asa iese compozitia maronie destul si zaharul brun e mai sanatos (atat cat poate zaharul sa fie sanatos). Plus ca nu sunt adepta prajiturilor foarte dulci. A, si am folosit un pliculet intreg de praf de copt.

Stiu ca sfatul specialistilor e ca orice reteta de prajitura trebuie urmata intocmai, dar eu nu reusesc niciodata sa fac asta. Asa ca a iesit ce-a iesit… adica foarte buna! Sau ma rog, mie mi-a convenit.

Cheesecake-ul a pornit ca inspiratie de la reteta lui Ellie (http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/11/my-first-cheese-cake.html) si s-a dezvoltat cu indicatiile date de prietena mea, Ana. Am avut un mic esec in sensul ca 200 de grame de unt topit n-au fost suficiente pentru 300 de grame de biscuiti (cantitatile folosite, se intelege). Adica blatul nu s-a legat pe cat de bine mi-as fi dorit, dar pana la urma a fost ok si s-a potrivit de minune cu crema de branza facuta din 250 de grame ricotta, 100 grame mascarpone, 2 linguri serioase de smantana, 3 oua si 2 pliculete de zahar vanilat.

Salata??? Bateam campii cu salata??? Iarasi aman inceperea regimului de slabit 3 kg pe lunea viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu