Hamburgeri la micul dejun ... asta e o idee trasnita! Ramane pana la urma la latitudinea fiecaruia dintre noi daca o pune in aplicare sau nu.
Din cand in cand ne apuca dorul de dezmat culinar si ne facem singurei hamburgeri. Uneori chiar la micul dejun :) !
Chifteaua o pregatim super simplu: tocam marunt carne de vita (muschi sau pulpa), adaugam sare si piper si o ungem discret cu ulei (de preferat de masline), dandu-i o forma rotunda si aplatizata. Nu cumparam niciodata carne tocata pentru ca astfel avem mai mult control asupra continutului amestecului.
Gratarim chiftelele, apoi cand sunt gata le punem intr-o chifla (sau doar pe o jumatate, adica fara capac cum imi place mie sa spun), adaugam o felie subtire de branza (mozzarella, gouda, cascaval) si le mai dam cateva minute la cuptor ca sa se rumeneasca ingredientele.
La final adaugam dupa plac ceapa de apa, morcov si castravete murat, rosii, salata verde, mustar sau ketchup.
Pentru o varianta mai light chifla se poate inlocui cu succes cu ardei gras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu