duminică, 18 martie 2012

Impresii de calatorie

Air France – mancare proasta, insotitoare de bord urate si cam trecute de primele tinereti. Si au fost 4 curse, deci sondajul e valid.

Geneva la inceputul lui martie – ceasul de flori arata foarte bine ora, dar fantana de pe lac nu arata nimic! Nici macar la 10-12 grade.

Salonul auto – prezentare de nota 11 – toate masinile iti lasau impresia ca vrei sa le cumperi (poate mai putin Dacia si Kia, dar si astea sunt pe placul multora, asa ca nu vreau sa le fac reclama proasta. Si nici nu cred ca sunt snoaba doar pentru ca mie imi place Volvo… sau as prefera un Golf, o Corsa OPC, o Laguna, un Land Rover sau un Land Cruiser... si alte cateva). La o zi petrecuta in interior (in salon, dar si intr-una din aceste masini daca vrei sa sa militezi pentru o cauza nobila, dupa cum am vazut ca se practica) nu iti lipseste nimic, decat poate un foarte gros carnet de cecuri si o pereche extra de picioare.

Restaurantele – pline, desi scumpe. Sau, ma rog! Depinde de unde si cu ce buget vii. Dar iesirile la pranz intr-o zi lucratoare sunt firesti si chiar indicate pentru socializare si mentinerea relatiilor.

Strazile – curate, aglomerate… cu oameni parca si nu cu masini. Nu mi s-a parut un trafic prea dur, dimpotriva. O fi si efectul prea multor cai putere sau al prea multor automobile de lux care mi-au distras atentia. Sau poate in subconstient cred eu asa ca, dupa Bucuresti, mai rau nu poate fi nimic. (N-am condus in Istanbul!)

Oamenii – daca tot am zis ca sunt peste tot – variati, dar relaxati. Daca isi permit sa traiasca intr-un oras atat de scump, n-ar avea de ce sa nu fie. Glumesc! Senzatia a fost ca bogatii lor cei mai bogati sunt de pe alte meleaguri. Si culmea, astia-s si cu nasurile cel mai sus.

Mersul cu trenul - si la clasa a 2-a! Nu exista motiv sa il ocolesti. Costa, dar merita! Plus ca transpotul in comun e floare la ureche - n-ai cum sa te ratacesti, n-ai cum sa pierzi timpul, nu dai si nu iei coate si nu mirosi ce nu ti-ai dori.

Lausanne - putin mai saracacios decat Geneva, dar cu partea lui de peisaje si privelisti. Pana la urma amandoua se oglindesc in Lac Leman. Si mai de viitor daca judecam dupa numarul de gemeni.

In rest - miros de fondue branzos, se prefera fripturile de vita, mic dejun mai dietetic pe baza de cereale, fructe si iaurturi (croissantele ce il mai strica), multa ciocolata, hotel Crystal ultra-scos din tipare pe baza de sticla (inclusiv una din receptionere cred ca se cam molipsise)si muuuuulte ceasuri (ce surpriza!)

Concluzia - iesire recomandata si garantata ca de succes pentru 4 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu