duminică, 19 februarie 2012

Week-end de "succes"

Dupa o lunga si obositoare saptamana, am hotarat ca nu mai tine treaba si am pus la cale un program de prima jumatate de sambata numai petru mine. Lucruri pe care nu as fi avut timp sa le fac in timpul saptamanii, dar absolut necesare.

N-a fost bine ca m-am trezit tot la 6.30, dar m-am consolat gandindu-ma ca o functiona chestia aia cu sculatul de dimineata. Ma rog, durerea de gat care incepuse sa ma deranjeze ar fi trebuit sa imi dea de gandit, dar m-am incapatanat sa nu ma abat de la plan.

Prima pe lista – programarea de la 8 de la generalist pentru interpretarea analizelor. (Prin urmare plecare de acasa la 7.30. Aveam energie cand m-am gandit ca pot s-o fac!!!) La doctor… potpul!! Nu zic, se putea si mai rau, DAR…

… “nu mancati deloc carne, iar pe-aia pe care o mancati e doar de pui!” Am avut senzatia ca doamna cu pricina se uita pe o radiografie si nu pe o foaie cu cifre. Am recunoscut, ce sa fac?! “Sa mancati curcan!”, zice. As manca, dar de cand cu inzapezeala, sa tot fie o luna, n-am prins neam picior de Penes pe la hypermarket-uri. “Vita, porc slab.”, a adaugat cand a vazut ca ridic din umeri. Coastele de York oare se pun???

In fine. Ce altceva?! Colesterolul bun trebuie crescut – peste facut cu ulei de masline sau nuci si migdale, in nici un caz alune sau seminte de floarea soarelui. Prea multe dulciuri!! Trebuie redus consumul la putina ciocolata neagra! Doamne, cum sa nu mai fac eu briose si prajituri si cornulete si toate cele… sau sa fac, dar sa nu mananc??? Imposibil. Oi fi predispusa la obezitate, dar tare mi-e teama ca dulciurile sunt ultimul lucru la care renunt!

Ha, si nu beau apa!! Ma asteapta nisip si pietre la rinichi, pielea e deja deshidratata, plus la bila am probleme si de-aici arsuri – fara bauturi acidulate (si e una de care abia m-am apucat acum 2 ani si ceva), fara lapte, in schimb am liber la iaurturi… probiotice din alea!

Am plecat bosumflata. Bine, as putea sa nu urmez instructiunile, dar… De la doctor, de exemplu, am mers la cosmetica. “Haaa, ce piele uscata aveti! Nu beti apa!”, “Ceea ce mancati se reflecta in piele.” Parca se vorbisera cele doua doamne intre ele, iar sambata asta trebuia sa fie inceputul reabilitarii. Ca sa nu mai zic ca am inceput sa ma simt ca o persoana plina de vicii care nu are deloc grija de felul in care se intretine.

Ok, cu atatea defecte, m-am gandit sa imi gasesc macar ghete. Cautam negre, inalte, cu siret… prin vreo 4 magazine am tot stat pe ganduri daca sa iau sau nu ceva. La un moment dat am gasit maro. “Le dati de 2 ori cu crema neagra si gata”, imi spune vanzatoarea. Adica la 3 milioane sa le stric asa? Am zis ca mai bine renunt. Din ultimul magazin mi-am luat pana la urma cizme, fara toc, gri.

Si ca sa fie concluzia chiar buna, durerea de gat a fost doar vestitoarea unei raceli cumplite. Nasul ma ustura si curge, mi-e frig in continuu, imi e greata, nu pot sta in picioare. Trebuia sa merg azi la un botez si l-am onorat doar pe jumatate. Si de sambata de la 7.30 am mai ajuns acasa azi la aproape 5 dupa-masa. Multe de facut si nici unele desfasurate conform asteptarilor (ale mele sau ale altora). Ce pot sa mai zic?! Halal week-end, halal timp investit pentru mine!

Un comentariu: