duminică, 12 februarie 2012

Blogger's fashion tips: Cu criza'n cap

Cred ca ti s-a intamplat de multe ori sa ai garderoba plina si sa nu stii cum sa te imbraci pentru ca pur si simplu piesele in individualitatea lor nu se potrivesc astfel incat sa formeze un outfit corespunzator, nu-i asa?
Cum trecutul nu il putem remedia, putem cel putin sa avem grija pe viitor sa ne disciplinam putin stilul de a cumpara, nu de alta dar mai e si "criza" si ar fi pacat sa ne consumam resursele cu alegeri gresite!
Nu stiu sincer daca la baieti se aplica aceleasi reguli de aceea ma voi adresa fetelor in special, nu de alta dar stiu prea bine ca pe mine ma ia adesea valul cand vine vorba de shopping!
Am incropit in cele ce urmeaza cateva reguli pe care am promis ca din 2012 le voi urma cu sfintenie, mai ales ca daca vine si apocalipsa trebuie sa ma gaseasca bine imbracata:


1. Nu cumpara niciodata sub impulsul de moment! Aici am avea 3 subcategorii, respectiv:

a) Nu cumpara doar pentru ca iti place o anumita piesa vestimentara. Anul trecut mi-am luat o camasa din denim de la H&M. Frumoasa, croita bine, cambrata. Am ajuns acasa si am constatat ca habar nu am cum sa o port fara a arata ca un cowboy. Mai grav este ca acesta este doar un exemplu de lucruri care atarna pe umerase pentru ca le-am cumparat ca pareau dragute si imi veneau bine dar nu m-am gandit ca acasa nu am alte surate cu care sa le combin sa iasa o tinuta fashionable.


Ti-ai dorit din copilarie o poseta portocalie si acum ai gasit-o? Gandeste-te de doua ori daca ai la ce sa o porti sau cumpara impreuna cu aceasta un accesoriu sau piesa vestimentara care sa intregeasca tinuta.


Sfat: gandeste in ansamblu, fa inventarul garderobei existente atunci cand cumperi doar o piesa vestimentara sau cumpara o tinuta completa inca de la inceput ca sa nu mai ai problema hainelor ce vor muri fete batrane la tine in dulap.


b) Nu cumpara ceva doar pentru ca ai vazut ca pe altcineva acel lucru vine foarte bine.
Cand vezi ceva la altii pare din start mai interesant si de aici tendinta de a copia. Nimeni nu spune sa nu iti cumeri si tu bluza de la Mango pe care o poarta jumate din firma pentru ca iti vine al naibii de bine, dar incearca sa ii dai o nota personala, sa nu para ceva tras la indigo. La fel, daca ceva arata bine pe o alta persoana poate silueta ta nu iti permite sa porti acel outfit, asa ca alege cu cap.


Sfat: Cand admiri o tinuta de pe catwalk sau dintr-o revista sau purtata de tipa misto de la Marketing, nu te grabi sa o cumperi doar pe aceste criterii si incearca sa vezi inainte daca tie ti s-ar potrivi ca silueta sau stil.


c) Nu cumpara doar pentru ca un produs este la reducere.
Toata lumea iubeste reducerile, se stie! Si pe toti ne prostesc la un moment dat si ajungem sa aruncam cu banii doar pentru ca ceva era redus nu pentru ca avem nevoie sau ne place cu adevarat. Daca ai asteptat o iarna intreaga sa se reduca acel minunat cojocel si ai avut norocul sa il gasesti cu o reducere simtitoare si culmea ai gasit si numarul tau, daca esti convinsa ca este "the one" si la anul nu vei afirma ca e out of fashion si il vei pune pe hold pana revine moda, nu ezita sa il achizitionezi. Daca ai dubii insa, mai bine abtine-te.

De multe ori un produs la pret intreg concureaza de minune cu doua sau trei la pret redus.


Sfat: cantareste bine daca nu cumva cumparand un produs, la mega reducere, dar pe care nu il vei purta in veci, nu inseamna de fapt ca ai fi mai castigata daca ai cumpara ceva care sa iti placa sau sa iti trebuiasca desi e la pret intreg.



2. Intotdeauna probeaza sau daca nu ai chef sau esti in graba, cere si pastreaza bonul fiscal.
Acesta este sfatul pe care il dau pentru din graba sau comoditate nu probam sau rupem bonul inainte de a proba tinuta si ramanem stuked cu ea.


3. Invata ca atunci cand primesti un cadou care nu iti place, nu iti vine ca marime sau nu ti se potriveste ca si stil, sa rogi daruitorul fie sa iti dea bonul sa poti schimba produsul, fie sa iti schimbe chiar el ceea ce ti-a cumparat.
Cate cadouri care nu ti-au placut sau nu ti-au venit ai primit de-a lungul vietii? Nu-i asa ca de rusine, nu ai zis nimic si ai preferat sa le depozitezi intr-un colt de dressing sau sa le da faci cadou mai departe?
Stim cu totii ca gusturile nu se discuta si ca fiecare are o apreciere diferita asupra lucrurilor. Apoi de unde sa stie cineva ca tu ai o aversitate ascunsa pentru carouri, de exemplu? De aici si cadourile "ratate" cum le zic eu.


Sfat: nu te sfii sa spui ce gandesti sau macar invata sa te exprimi cu perdea daca nu vrei sa ii spui omului in fata ca acea camasa e de scolarita si ca buletinul tau arata o varsta care sa iti permita sa porti si ceva mai indraznet. Sa nu iti fie rusine sa ceri bonul sau sa il rogi pe cel ce ti-a facut cadoul sa ti-l schimbe cu altceva, eventual indicat de tine (pentru siguranta), gasind un motiv elegant si politicos. Cred ca cel care ti-a facut darul se va bucura mai mult sa il schimbe si sa iti ia ceva ce iti vine bine si iti place decat sa stie ca gestul sau initial nu a fost apreciat.


4. Perioada culoarea "x". Cred ca mai toate am facut o pasiune la un moment dat pentru cate o culoare. Am trecut de la perioada verde, la cea rosie, la turcoaz si tot asa. Si stim ce inseamna asta: adunam ca o furnica haine si accesorii de aceeasi culoare sau nuanta si naiba mai stie apoi cum sa le poarte si sa le asorteze.
Ok si Picasso a avut perioada sa albastra sau roz, dar la el era alta situatie si noi trebuie sa avem grija si masura in tot ce facem. Daca ne luam 10 bluze, 2 perechi de pantofi cu toc si o pereche de balerini, o vesta, o poseta de umar si 2 tascute, 3 fuste si 5 pantaloni toate verde brotacel s-a cam rupt filmul si greu cineva se mai poate incumeta sa faca ordine la tine in dulap si sa vina cu idei inovatoare cu privire la o tinuta corecta si placuta.


Sfat: O pasiune nu trebuie sa te domine ci sa o domini tu pe ea si sa alegi cu masura, cu cap si cu mult gust nu doar piesele vestimentare dar si accesoriile pe care le porti.



Ce pot sa mai spun altceva, decat faceti alegerile corecte si sa aveti spor la shopping!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu