miercuri, 27 februarie 2013

Uraganul Arina

Stiu, iar vorbesc de copii! Numai asta am in cap in ultima vreme pentru ca nu prea plec de-acasa si nu am alte preocupari. Interesant sau nu, n-am ce face! Rabdare sa aiba toata lumea cu mine, inclusiv eu! :)

De dimineata cand o imbracam pe Arina mi-am adus aminte ca am mai scris eu la un moment dat despre perlutzele ei. Acum are 3 ani si inca mai stalceste cuvinte... inclusiv poeziile din care uneori nu inteleg decat jumatate. Nu-l spune pe "r", se grabeste cand vorbeste si atunci logica propozitiilor e un pic brambura, dar exerseaza din greu pentru ca vorbeste non-stop... uneori si in somn!

Si ea cu totul e o agitatie continua. Am acum un uragan si o furtuna micutza cu potential sa devina uragan. Deja ma coplesesc, dar sunt asa haioase... mai tot timpul dau din plans in ras cu ele. Adica mai intai ma termina nervos si apoi imi servesc cate un gest sau o vorba de uit de toate relele. Si ar fi si greu sa nu razi cand auzi ceva gen "eu sint plintesa lu' mamaie" sau ca regina din Alba ca Zapada e "vidioasa" sau ca a tras fata de masa de pe masa cu tot cu pahare pentru ca "asa a fost ideea." In plus, tataie are "felie" si nu "chelie", cartea cu catei e "Doamna si Vabagondu'"... sau uneori cu "maltzienii" (care, saracii nu-s in nici un caz martieni), blugii de mers pe-afara sunt "grei" si nu "grosi", iar Loredana canta clar "o imblatisale si-o salutale". Un ingeras de copil! Sa spun ca zice o injuratura cu "ma-ta" si ca da cu telecomanda de parchet cand o pedepsesti si ii opresti televizorul? Neah! Astea sunt scapari! :) Ea asa asculta 100% din ce ii spui, dar excuta doar 5, doarme cu "sulioala" in camera doar in teorie pentru ca in fapt adoarme langa mami in patul "male" si, daca e transferata in patul ei, pe la 2-3 noaptea revine cu forte proaspete si ocupa abuziv 1 metru si jumatate, mami ramanand cu restul, iar tati cu spatiul de la picioare. Corect asa de altfel!!

Iar memoria din dotare e fantastica. Trebuie o mare atentie la ceea ce spunem si promitem pentru ca taxeaza orice abatere cu "dal ai zis ca...". M-am mirat zilele astea sa imi spuna ca face aerosoli asa cum face Malina... pentru ca nu a vazut-o niciodata, si nu credeam ca tine minte discutii vechi. Iar cu Sara, de care "a zis doamna aia de la tine de la vevici", m-a terorizat vreo luna. In Cenusareasa zina vine cu o bagheta "subtilica", asa trebuie sa citesc pentru ca asa scrie in carte si nu sa pun de la mine ca e magica sau fermecata sau oricum altceva, iar cantecele trebuie cantata exact ca la tableta pentru ca tableta e doar a ei si e sfanta!

Pffff! Scriu la postul asta de ore intregi! Nu mai termin!!! Asta ca sa se inteleaga ca si furtuna cea mica e foarte prezenta si ma solicita la maximum... ca doar nu pot sa ii dedic toata atentia lu' sora-sa!!

Un comentariu: