miercuri, 19 iunie 2013

THAILANDA - Classical North (3)

Prima incursiune in Triunghiul de aur (Thailanda, Laos, Myanmar (Birmania)) a fost una culinara. Ne-am delectat in zona Chiang Rai cu sticky rice, orez lipicios, cu susan sau fasole, pe care l-am mancat dintr-o tulpina de bambus unde fusese pus la pastrare. Delicios!
Granita dintre cele 3 tari si-a castigat numele in trecut datorita traficului de opium, cunoscut si ca aurul negru. Muzeul opiumului, strajuit la intrare de un rottweiler cu numele, cum altfel decat Opium, este o lectie interesanta facand parte din istoria celor 3 popoare.
Am traversat fluviul Mekong si am ajuns in Laos. Contrastele domina si aici, de la tinere mame care cauta prin gunoaie purtandu-si copilasii in spate pana la cazinouri demne de Macao. In Laos, spre deosebire de Thailanda jocurile de noroc sunt legale. Guvernul thailandez are in vedere revizuirea legislatiei din domeniu pentru a evita ceea ce se petrece acum, cheltuirea de sume importante in casinourile tarii vecine.
In Laos, chiar de la granita, poti degusta o delicatese specifica locului, rachiu in care au stat la pastrare de la serpi, la testoase sau alte nebunii de genul.
O piata volanta cu "Vuittoane" sau produse traditionale iti acapareaza putinul timp pe care ti-l permiti sa il petreci in Laos daca nu detii viza.
Am ajuns apoi in cel mai nordic punct din Thailanda, chiar la granita cu Myanmar.
A patra zi am pornit intr-o calatorie catre triburile demne de Teleenciclopedia, Longnecks, Lahu, Palong, Karen.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu