luni, 20 iunie 2011

O alta perspectiva

De 2 zile ne-am luat biciclete! Poate este o chestiune banala dar pentru mine, cel putin deocamdata, este una super si un mare pas inainte in lupta cu sedentarismul.
Cel mai interesant lucru este insa faptul ca imbratisand o noua activitate incepi sa vezi lucruri pe care fie le ignorai, fie nu iti pasa de ele.
Dupa doar doua seri de plimbare pot spune ca mai avem mult de lucru si la capitolul acesta, cel putin pentru ca:
- pietonii nu sunt invatati sa respecte pistele de biciclete si biciclistii si merg fara sa se gandeasca ca nu e (doar) drumul lor (bine, sa fim seriosi, la noi pietonii chiar sunt kamikaze in general);
- pistele de biciclete sunt doar in anumite zone, gandite prost si facute ca sa fie. Un simplu exemplu este acela ca pe Bulevardul Unirii daca nu esti atent poti intra foarte usor intr-un mandru ghiveci de flori rasarit pe sensul de mers. Un alt banal exemplu este faptul ca pistele “contin” guri de canal si damburi iar pe alocuri nici nu mai sunt marcate;
- aspersoarele montate, teoretic, ca sa ude iarba iti garanteaza un dus gratis pentru ca mai mult stropesc trotuarele.
Probabil mai sunt multe alte “nimicuri” pe care nu le-am observat inca si pe care trebuie sa le toleram pentru ca, in definitiv, sunt lucruri care merg mult mai prost in tara asta!

2 comentarii: