vineri, 12 noiembrie 2010

Cica vine Craciunul!

Am intrat luni in Bamboo. Nu, lunea nu e ziua mea de club… sau clubbing, cum vreti sa o luati. Am intrat doar intr-unul din magazinele lantului cu numele asta. Cautam un recipient – borcan, cutie sau ce-ar mai fi – in care sa pun cafeaua. Borcanul meu haios in forma de ananas, tot marca Bamboo, s-a spart la ultima mutare si m-a lasat balta! Da, stiu!!! E aiurea sa ai un borcan de cafea in forma de ananas… un ananas cu ochi! :) Dar era practic si incapator... si mai ales haios, o mai spun inca o data!
In fine… n-am gasit altul… fie el in forma de ananas sau de orice alt fruct! Sau mi-am pierdut concentrarea si nu am mai fost in stare sa aleg ceva... orice. Pai la tot pasul erau chestii de Craciun. Lasand la o parte globurile si beteala si brazii si alte lucruri in tema… intotdeauna m-am intrebat ce as face cu o cana pe care scrie Craciun, de exemplu. As folosi-o numai o zi pe an oare?? In plus, mie imi trebuia un borcan de cafea de toate zilele… aveam de ales intre unul mult prea banal si un Mos Craciun cam patetic. Pai si in august ce fac cu el? Il camuflez? Sau cumpar cate unul pentru fiecare luna din an? Cred ca asa se explica de ce forma de ananas era totusi una reusita pentru cafea.
Erau o gramada de maruntisuri in magazinasul ala, si in cutii pe jos… aproape ca nu era loc sa te misti. Lucruri pe care nu le-as cumpara pentru ca nu cred ca le-as folosi si pe care nu le-as face cadou pentru ca ma gandesc ca nici altii nu le-as folosi. Dar nu utilitatea lor m-a frapat. Pana la urma poate si casa mea e plina de nimicuri din nu stiu cate categorii. (Le arunc de cateva ori pe an si pana ma dezmeticesc bine, am altele la loc de care ma impiedic.) Ideea e... nu e cam devreme sa vezi pe 8 noiembrie atatea ornamente de Craciun? Nu mai zic ca vremea asta calda de afara nu te ajuta deloc sa intri in spirit. Dar parca si colindele care se auzeau in magazin sunau fals. Nu-mi venea sa cumpar nimic de Craciun, nu simteam nici o emotie aparte… ba chiar senzatia a fost cred contrara a ceea ce s-ar fi dorit – n-am avut chef de Craciun. M-am convins repede ca n-as putea gasi ce caut si am iesit.
A innebunit lumea asta cu totul sau e criza asta atat de a naibii incat se incearca orice metoda doar-doar s-o mai vinde ceva? Noroc ca nu o sa am de-a face prea mult cu magazinele in perioada urmatoare, altfel m-as fi plictisit de un Craciun atat de lung!

2 comentarii:

  1. Guilty as charged! Iubesc Craciunul si desi admit ca unii comercianti exagereaza anticipandu-l, nimic nu m-a oprit sa imi achizitionez primele podoabe de Craciun de casa noua la sfarsitul lunii octombrie! Astept cu nerabdare plecarea noastra la Viena si vizitarea faimosului Targ de Craciun de acolo, dar pana atunci nu ma sfiesc sa imi fac "incalzirea" cu un obiectiv mai apropiat, din Budapesta!
    http://www.budapestinfo.hu/en/calendar_of_events/budapest_christmas_market_2010

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru o casa noua e perfect justificata o pregatire timpurie. :)))

    RăspundețiȘtergere