duminică, 2 august 2009

Gura Humorului

Am poposit in Gura Humorului in ajun de Rusalii.

Am fost gazduiti la o pensiune pe care as fi ignorat-o cu siguranta vazandu-mi de drum dar pe care GPS-ul nu m-a lasat sa o ratez.
M-a impresionat combinatia dintre ideea de a sta la oras cu linistea si pacea care te cuprindeau intrand pe acea poarta.
Cred ca nu m-am mai bucurat de vreo 10 ani (de cand am sosit in Capitala) de linistea de a sta in curte si a respira aerul curat.
Mancarea a fost absolut delicioasa, mi-au ramas la suflet pastravul la tigaie, salata de vinete cu paine prajita, bulzul, coltunasii si sa nu uitam de fragata.
Marturisesc ca in orasul propriu-zis nu am avut ce face mare lucru, cu exceptia vizitarii manastirii omonime.

Cu toate acestea am profitat si am explorat imprejurimile, pe jos sau cu masina.
Daca te afli in aceasta zona un tur al manastirilor devine ceva obligatoriu: Moldovita, Sucevita, Putna, etc.











Daca iti place arta populara este un loc bun pentru a face cateva achizitii.
Cateodata aerul comercial este deranjant, dar pana la urma face parte din planul nostru de a atrage turistii (adu-i Doamne pe plaiurile noastre ca poate asa iesim din "criza"!). Bucurestenilor le recomand sa isi aloce pentru o astfel de calatorie mai mult de un week-end datorita distantei. Este pacat sa faci un maraton cand te poti bucura in liniste de prospetimea aerului si de privelisti. Compania prietenilor este foarte importanta, nu pentru ca te-ai plictisi aici, dar pentru simplul fapt ca ai cu cine impartasi frumusetile pe care le admiri si imparti un pahar cu vin sau sirop de fructe, seara, in sunetul greierilor si mireasma aerului curat.













6 comentarii:

  1. Foarte dragutz, sa te duci pana la dracu in praznic sa te umpli de nervi pe DN2, cu radare din 50 in 50. Mai bine la Vatican:

    http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Everyone%20Else/images/st-peters-basilica-vatican-city.jpg

    http://www.azfotos.com/countries_worldwide/europe/vatican/alamy-pictures/vatican-picture-by%20night_AJM515.jpg

    sau daca vrei ceva mai salbatic, mai spectaculos - Meteora, Grecia

    http://www.ista12.prd.uth.gr/photos/meteora.gif
    http://www.galenfrysinger.com/meteora_2004_greece.htm -- aici sunt multe fotografii, extrem de sugestive ( stiu ca am fost :) )
    http://www.mihai-popa.com/vacanta/vara/grecia/fotografii/meteora.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. ... ma enerveaza ca nu pot sa pun link-uri in cumentarii .. x( Nu e vreo setare ? Pe udneva ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Spre surprinderea generala drumul a fost ok, nici nu se compara cu nervii pierduti pe DN1 spre exemplu. Nici eu nu m-as vazut vizitand zona respectiva pana la implinirea a macar 40 de ani, dar a fost interesant.
    De acord cu Vaticanul (totusi, nu cred ca se poate compara cu nimic, nu l-am vazut dar e pe lista de "must do") si cu Meteora. Aici insa am avut o experienta ciudata, socanta pentru cei 16 ani pe care ii aveam cand am vizitat-o si anume ca am fost obligata la intrarea in manastiri sa imi pun o fusta imensa peste minunatii mei blugi tociti pentru simplul motiv ca femeile nu trebuie sa poarte pantaloni intr-un astfel de lacas! Stiu ca este o practica in astfel de locuri, dar nu mi-a placut ... In rest am amintiri frumoase legate de Grecia in general.
    PS: nu gasesc setarea in cauza, daca afli tu ceva let us know!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca e, dar in preview merge sa scrii direct cod HTML
    TEST

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh ? Asa da :D Sa vezi comentarii d'acu :))

    RăspundețiȘtergere