sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Briose siliconate


Ok, nu briosele sunt siliconate, doar formele in care se coc. Dar sunt extraordinare... si briosele, dar mai ales formele! Sunt super practice adica. Nu le ungi cu nimic inainte sa torni compozitia, copturile se desprind imediat, fara sa lase cine stie ce urme, si chiar si urmele care raman se curata foarte usor. Unde mai pui ca se pot folosi pe termen lung!

Compozitia de azi: 250 de grame faina cernuta si amestecata cu un pliculet praf de copt, 150 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat si o ciocolata neagra - una de 80 de grame cu cranberries am avut eu. Separat se bat 1 ou, 250 ml lapte, 90 ml ulei. Apoi se impreuneaza cele doua, se mai bat putin si zdrang in forme! Vreo 25 de minute in cuptorul bine incins. Optional - 2 linguri de cacao, alune, stafide, nuci etc.

Copilul, ca de obicei, nu mananca. Mananca in schimb mami sa se faca mare! :)

Un comentariu:

  1. off, nici al meu nu mananca :((( si eu tot experimentez fel de fel de retete...si degeaba :(

    RăspundețiȘtergere