duminică, 22 ianuarie 2012

Briose cu ciocolata

Am zis sa postez si reteta asta dintr-un simplu motiv - sa ma laud cu noua mea tava de briose, si fancy pe deasupra, primita cadou de la un Mos foarte bun.



In primul si in primul rand se rup/zdrobesc 100 de grame ciocolata, cu sau fara chestii prin ea (eu am folosit una usor picanta!). Se cern deasupra 280 de grame faina, 1 pliculet praf de copt si o lingura cu cacao. Separat, 1 ou se bate bine, i se adauga 100 g zahar, 125 g unt mai moale (lasat cu ceva timp inainte la temperatura camerei) si 250 ml lapte batut. Dupa ce fiecare compozitie e considerata bine amestecata si omogenizata, se impreuneaza... si se omogenizeaza din nou. Iar aluatul rezultat se toarna in forme si se lasa 20-25 de minute in cuptorul, bineinteles, bine incins. Spor la briose ca pe vremea asta e chiar mai bine cu un cuptor bine incins!

Un comentariu: