marți, 4 august 2009

Despre pofta de mancare

Imi place mancarea mexicana. Ok, fac afirmatia asta cu o oarecare rezerva pentru ca nu am experimentat-o totusi pe cea facuta la mama ei acasa. Din ceea ce am auzit despre Mexic nici nu cred ca o sa ajung vreodata la locul de origine... Mariachi sau ne-Mariachi, Popocatepetl sau nu (nu am putut sa ma abtin sa nu il mentionez pentru ca intotdeauna m-a amuzat numele asta:))), dar cred ca pana la urma nu conteaza unde o incerci, ci felul in care e facuta. Mai exact conteaza darnicia cu care folosesti ingredientele... si aici am din nou o bila neagra pentru ca nu m-am riscat la deja faimoasa mancare picanta - picanta pana la lacrimi. (Ce sa fac?! Am imbatranit!) Insist totusi sa spun ca am idee cam despre ce e vorba si ca sunt o mare amatoare de quesadilla, burrito, tacos si orez cu legume neaparat cu suficienta salsa cat sa usture un pic la limba.
Am fost foarte fericita sa imi dau seama ca am gasit o solutie de compromis intre aversiunea mea fata de felurile de mancare cu carne si necesitatea de a consuma si acest aliment (un motiv intemeiat oi avea :))).

Nu m-am gandit daca intra sau nu neaparat la categoria mancare sanatoasa, dar prefer puiul cu ceva legume intr-o tortilla subtirica si un pic crocanta... decat gratarul fad si fara haz de exemplu. Ce-i drept e vorba de gusturi... asa cum unora le plac blondele si altora brunetele, unii pot prefera grasimea la maximum intr-o pomana porcului (ce exemplu imi veni!!!), iar altii salata de cruditati. Mancarea asta mexicana pe care mi-a venit acum s-o elogiez (nu ma intrebati de ce!) are cam tot ce-i trebuie: arome, bogatie, complexitate, varietate... si astea sunt spuse de cineva care nu a avut niciodata curiozitatea sa incerce o shaorma sau orice fel de "delicatesa" marca KFC. Ok, nu sunt un exemplu demn de urmat... in viata e bine sa incerci cam orice.

Mergem la o mancare mexicana sau continuam pe linia promovarii bunatatilor autohtone si ne bagam la niste coltunasi cu branza? Imi facea mama cand eram mica si ce buni erau!!!

3 comentarii:

  1. Ce caterincaaa ... nu pot sa nu remarc o minunata coincidenta :)) Tu vorbesti de mancare , iar eu, vezi ultimul meu post ! Publicat fix in momentul in care se consuma :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi e tot timpul foame. :))) Tie ti-o fi sete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bag oricand la un El Torito, ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere