sâmbătă, 25 iulie 2009

Delta Dunarii (Danube Delta)

Am fost acum vreo luna in Delta, mai exact la Mahmudia. Am ajuns acolo printr-o initiativa de-a parintilor mei care au incercat mereu sa imi insufle dragostea pentru frumusetile acestei tari (uneori esuand pentru ca eu, copil fiind, preferam sa trag un pui de somn pe bancheta din spate a masinii decat sa privesc peisajele, spre disperarea lor evident …). Marturisesc ca nu as fi ales acest loc pentru a-mi petrece weekend-ul sub nicio forma, pentru ca in mintea mea asociam Delta cu tone de tantari, miros de balta si de peste si cu … saracie, nu ma intrebati de ce.

Ne-am cazat insa intr-un hotel de 4* mult peste asteptarile mele, langa piscina caruia te puteai bronza si relaxa. Bautura si mancarea erau servite chiar si in acest spatiu de un personal foarte amabil si binevoitor (stiu ca la noi in tara este ceva de mirare).
Plimbarea cu barca in Delta, desi la inceput mi s-a parut ceva terifiant, a fost o experienta foarte interesanta, inedita si antrenanta. Domnul Marin, care ne-a condus in aceasta calatorie era mai mult decat un ghid turistic, ne-a inveselit cu glumele sale cu pescari, ne-a incantat cu povestile de dinainte si de dupa ’89 si ne-a luminat despre ce inseamna viata in Delta.

Flora si fauna descoperite cu aceasta ocazie au fost cu totul deosebite, la fel si oamenii pe care ii mai zaream din cand in cand.
Eu, marea iubitoare de betoane, nu cred ca as reusi sa supravietuiesc aici, dar pana la urma nevoia te invata, nu?



La plecare am poposit in Tulcea la Centrul Ecoturistic Delta Dunarii. Am ramas surprinsa sa gasesc la noi in Romania asa ceva. Pot spune cu sinceritate ca acest muzeu dedicat Deltei se ridica la standarde internationale. De fapt cred ca in general suntem atat de dezamagiti de tara asta incat normalul ni se pare ceva de exceptie. Sper ca in timp aceste exceptii de acum sa devina tot mai dese si intr-un final sa fie asimilate cu normalul, pentru ca daca altii pot, noi de ce nu am putea sa facem un pas inainte?

Tantarii sunt jenant de putini, deci nu va temeti. Drumul nu este atat de ingrozitor pe cat v-ati imagina, stiu ca toti ne vaitam de infrastructura sau mai bine zis de lipsa ei. Pentru o iesire de weekend recomand sa se plece de vineri seara si sa se profite de plimbarea in Delta cat mai de dimineata pentru a va bucura de intalnirea cu cat mai multe specii specifice zonei.

Aceasta este recomandarea mea de astazi, Mahmudia, Delta Dunarii, Romania.

5 comentarii:

  1. Sau asa:

    http://www.worldwidehomestay.com/res/default/norway1.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/_H1KBN_lPevE/SGBZQZWwqEI/AAAAAAAAAsQ/lhbeMml5s98/s400/norway_fjords_1.jpg

    http://www.lux.is/lux/english/images/norway1/norway-lofoten-01.jpg

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/34/Preikestolen-Norway.view-from-aboveright.jpg/450px-Preikestolen-Norway.view-from-aboveright.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. Norvegia nu se pune, Alex. Ai "relatii" acolo, esti subiectiv. :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inceput intamplator cu asta ! Dar am argumente nenumarate ! O sa vezi la posturile celelalte

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi se pare o "lupta" fair ... Este ca si cum ai pune in ring un pugilist de la categoria musca cu unul de la categoria grea ... Si tocmai de aceea promit sa revin cu subiecte interesante despre tara noastra, nu de alta dar deocamdata pe aici ne facem veacul :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e fair dar e fun. Iti dai seama Doroftei vs. Tyson :))

    RăspundețiȘtergere