luni, 25 noiembrie 2013

Povesti

"Mami, trebuie sa iti spun povestea."
"Imi spui tu mie poveste? Ia sa aud!"
"Pai!! Un catel dormea, cineva a zis miau si soricelu' se speriase si se duse la marea din nisip. Si catelu' se speriase ca cineva a zis miau si se trezi ca sa caute pisica aia nazdravana si n-a gasit-o asa ca se hotari sa mai doarma. Si iar zicea miau-miau cineva... Si catelu' s-a trezit si s-a dus si n-a gasit-o iar. Si iar se hotari sa doarma si iar au venit sunetele la catel "miau-miau!". Asa ca se hotari catelu' sa se duca la fereastra sa il intrebe pe cocos daca el zice "miau". Si cocosu' a zis "nu"... Doar "cucurigu-cucurigu" inspre catel. Catelu' a hotarat sa doarma si iar "miau-miau"... Si a cautat-o intai pe sub masa si n-a gasit-o si apoi a cautat-o pe masa si a gasit-o in ceainicu' de ceai. Si cotofana (hotomana) de pisica s-a ridicat si a sarit pe urechea lui."
"Si dupa?"
"Dupa nimic."
"Cum nimic??"
"Sint sigura ca nimic dup-aia."
"Pai cum asa? S-au certat, s-au impacat??"
"Nuuu... Ca pisica nu e deloc prietena cu catelu'."
"Da. Corect!"
"Dar sa stii ca mai e una?"
"Una ce?"
"O poveste."
"Inca una? Noua?"
"Da. Cu omu' de zapada! Multi copii au scriut pe un carton ca sa se duca omul de zapada la Mos Craciun si dup-aia copiii au facut omul de zapada. Adica o falta mare, una mijlocie si una mica."
"Falta?? Ce e o falta??"
"Adica cat o bila mare, apoi mijlocie, apoi mica de zapada. Si dup-aia au pus un morcov si dup-aia o oala si nasturi. Si omul de zapada a plecat si s-a intalnit cu iepurasul. Si iepurasul era prietenul lui, dar vulpea nu era."
"Am inteles. Si mai departe?"
"Hmmm! Nu mai stiu!"
"Cum s-a terminat macar!"
"S-a terminat la sfarsit!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu