marți, 31 iulie 2012

Oamenii de langa noi


Nu de putine ori, desi suntem constienti ca vrem sau ca putem sa facem ceva, simtim nevoia unui imbold, a unei incurajari, a unei linii directoare.
Si atunci este binevenit in viata noastra un fel de sponsor (aka mentor, maestru, indrumator, prieten, etc). Un acel cineva menit sa ne ajute sa ne autodepasim, sa dam ce avem mai bun din noi, sa capatam curaj sau sa indepartam toate acele temeri care ne fac uneori sa nu lasam bunul si frumosul in libertate.
Uneori il alegem in mod constient, apeland la o persoana aproape de sufletul si gandirea noastra, alteori conjunctura sau poate ceea ce se numeste in mod conventional destin, iti scot in cale o astfel de persoana.
De multe ori habar nu avem sau pur si simplu nu corelam informatia ca X sau Y din viata noastra ne sunt sponsori. Parintii, familia in general, cei dragi si cei iubiti, oricine ne doreste binele poate fi asimilat unui sponsor. Dar si persoane complet necunoscute sau cu figuri pregnante, publice, notorii, care au ceva de spus si care reprezinta un factor mobilizator pentru noi pot concura cu succes pentru acest job.
Cateodata chiar noi ne suntem propriii sponsori pentru ca pana la urma totul vine din noi – si curajul si puterea de a merge mai departe si forta si zambetul.
As putea umple o lista intreaga de astfel de nume, astfel de oameni care au cladit putin cate putin persoana care sunt astazi.
Dar poate cel mai mult conteaza atunci cand noi insine putem deveni sponsorul altcuiva si sa contribuim cu intelepciune si rabdare la omul de maine. 
Este un sentiment de satisfactie tare placut pe care va invit sa il incercati cat mai des!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu