marți, 5 ianuarie 2010

CALENDAR 2010

Am decis sa ma raportez la 2010 prin a ma gandi la calatorii, mai mult sau mai putin imaginare, (se stie ca atunci cand e vorba de plecari si concedii sunt prima) si sa intocmesc astfel un calendar:

IANUARIE – aceasta este luna in care incepi sa te dezmeticesti dupa trecerea Sarbatorilor, dupa atata mancat si petrecut cu prietenii, dupa schimbatul de cadouri si dupa valuri de sampanie.

Este luna in care incepi sa iti setezi obiectivele pentru noul an si sa tragi invataminte din ceea ce s-a petrecut in anul ce tocmai a trecut.

In Ianuarie am decis ca este timpul pentru relaxare (traditia la romani spune ca trbuie sa incepem cu o pauza, nu?) si pentru a incepe anul mai lejer, intr-un home-like feeling, am ales o execursie in tara, la Bran si la Predeal.

FEBRUARIE – deja in luna aceasta gandul imi zboara la martisoare, la ghiocei si la zumzet de albine. Mai e pana atunci, dar imi place sa visez!

In plus, asociez aceasta luna cu aparitia unui crampei de om pe care il asteptam de atata vreme sa ne insoreasca existenta.

Si ma mai gandesc, facand paralela cu 2009, la Mainz, orasul care m-a cucerit iremediabil, la frumoasa Germanie, asa ca am decis un mini voiaj la Munchen.


MARTIE – numai rostind acest cuvant simt mireasma de aer proaspat, de petale de flori si de natura revenita la viata. Iubesc Primavara si iubesc si luna Martie pentru ca este vestitorul acesteia! Si mai iubesc luna Martie pentru ca mi-a oferit, intr-o zi de 7, bucuria de a-mi intalni sufletul pereche!

De aceea am decis ca Martie trebuie considerata o luna plina de romantism, tratata ca atare si incununata cu o plimbare la Paris, la Praga sau la Roma, orase ale indragostitilor si ale povestilor fara sfarsit.


APRILIE – probabil cea mai frumoasa activitate pe care o poti avea in Aprilie este hanami sau mai pe limba noastra privitul florilor, ume sau sakura. Astfel o calatorie in Tara Soarelui Rasare pare ceva iminent.


MAI – e luna mea si a lalelelor. Miroase a tort diplomat, a cadouri si a plimbare cu gondola pe canalelele Venetiei.

IUNIE – Iunie deja anticipeaza zile fierbinti, cocktail-uri reci, piele bronzata si fuste scurte. Pentru a calma astfel spiritele infierbantate, aerul curat de munte este cel mai bun, asa ca, anti-ski me aleg Poiana Brasov, locatia perfecta in aceasta perioada.


IULIE – AUGUST – A sosit si torida vara in cele din urma! Unde sa te racoresti mai bine decat intr-un hamac pe insula Skiathos sau intr-un bungalow din Bora Bora? Unde sa faci shopping mai bine decat prin magazinele de pe La Rambla, de pe 9 Streets sau de ce nu, la festivalurile de cumparaturi din Thailanda?


SEPTEMBRIE – nu este favorita mea, o asociez mereu cu inceputul scolii, cu frunzele ruginii, cu pasarile ce calatoresc spre tari mai calde. Si ca sa ma dreg de atata nostalgie iminenta, migrez si eu, pe aici pe aproape, prin Insulele Canare unde inca temperatura este generoasa si blanda si crevetii au intotdeauna un gust delicios.

OCTOMBRIE – nu stiu de ce, dar luna aceasta imi miroase a ciocolata! Si unde gasesti o ciocolata mai buna (si un muzeu dedicat acesteia!) decat in Belgia, la Bruges.


NOIEMBRIE – sounds like you need something cozy; incepe vreme friguroasa, trecem la palton, seara se lasa mult prea devreme si tot ce iti doresti este sa te ghemuiesti langa persoana iubita, sa bei un vin fiert si sa admiri primii fulgi de nea de la fereastra unui hotel din Sinaia.


DECEMBRIE – pentru mine Decembrie este sinonim cu cadouri! Lots and lots of presents for everyone!

Nu iubesc iarna, dar ador luna Decembrie! Colindele, impodobitul bradului, emotia de a darui si de a primi, mirosul de cetina, de scortisoara si de prajituri de casa, saniuta de lemn, povestile spuse la gura sobei si multe alte bucurii si amintiri frumoase.

Sfarsitul de an trebuie incununat intr-un oras primitor si cu aer aristocrat precum Viena. Daca vremea este inca frumoasa, cafeneaua vieneza te asteapta sa savurezi cea mai buna ciocolata calda din lume, in timp ce te cuibaresti sub paturile moi de pe fotoliile generoase. Targul de Craciun iti ofera si el multa incantare, chiar daca esti mic sau mare. Si daca ai avut un an norocos si ai fost extras la tombola organizata de Filarmonica din Viena, concertul de anul nou iti va incanta simturile si te va pregati pentru alte 12 luni minunate!


Si uite asa, constati ca un an intreg nu iti ajunge sa calatoresti sau sa faci pe cat ti-ai propus si deja incepi sa faci un forecast pentru anul urmator!

HAPPY NEW YEAR EVERYONE!

Un comentariu:

  1. Imi place extrem de mult blogul tau...e plin de armonie,savoare si lucruri frumoase,plus poze superbe...bravo !!!

    RăspundețiȘtergere