luni, 24 septembrie 2012

Prietenul nevazut

E singura carte pe care am reusit sa o termin anul asta. Sau cel putin asa imi amintesc. Nu e neaparat un lucru bun (nici cel a n-am citit mult, nici cel ca nu-mi prea amintesc), dar e o dovada a faptului ca 9 luni si jumatate din acest an au trecut ca gandul, pline si intense.

E o carte foarte dragutza – Cecilia Ahern autoare. Daca numele ei nu spune nimic, o carte de vizita foarte buna poate fi “P.S. I Love You”, filmul cu Hilary Swank si Gerard Butler facut dupa cartea ei in 2007.

“Prietenul nevazut” e bazata tot pe emotii. E deconectanta, sensibila… si e magica. E despre prietenii imaginari pe care avem nevoie uneori sa ni-i cream atunci cand viata devine prea dura si coplesitoare. E de citit… mai ales intr-o seara friguroasa la caldura unui pled si a unei cesti de ceai.

“Prieteni imaginari, prieteni invizibili – numiti-ne cum doriti. Poate credeti in noi, poate nu. De fapt, nici nu mai conteaza. La fel ca cei mai multi oameni care fac o treaba buna, nu existam ca sa se vorbeasca despre noi si sa fim laudati; existam doar ca sa servim interesele celor care au nevoie de noi. Poate ca nici nu existam; poate ca suntem doar produsul imaginatiei oamenilor; poate ca e doar o coincidenta ca niste copii de doi ani, care de abia vorbesc, aleg sa fie prieteni cu oameni pe care numai adultii nu-i vad.” Sau “posibilitatea ca noi sa existam. Ca suntem aici pentru a-i ajuta si asista pe cei care au nevoie de noi, cred in a crede si deci ne vad.”

2 comentarii:

  1. Cred ca este foarte interesanta cartea...si intr-adevar..atat de importanti sunt prietenii...iar cand in plus mai sunt si reali, te simti si mai norocos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt GREAT DR ZAZABA puternicul fondator de vrăji care vă poate rezolva problema
    în termen de 24 de ore. Am fost un vrăjitor de peste 35 de ani
    și lucrarea mea vorbeste enorm pentru mine. îl puteți contacta prin e-mailul meu privat zazabatemple@yahoo.com sau WhatsApp +38972751056

    Mergeți printr-un astfel de PREDICIU:

    (1) Vreți să vă îmbogățiți financiar?
    (2) Vrei să te întorci înapoi?
    (3) Ai întotdeauna vise rele?
    (4) Vreți să fiți promovați la locul de muncă?
    (5) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine?
    (6) Vrei magie spirituală puternică?
    (7) Vrei o putere spirituală pentru companiile de cocaină?
    (8) Vrei să rămâi însărcinată

    RăspundețiȘtergere