luni, 14 mai 2012

Tura II

Iubesc la nebunie tura 2! De aproape 16 ani de cand activez in campul muncii tot am parte de ea. Si nu ca n-as fi schimbat job-ul! Doar ca ma urmareste si ma gaseste si e placerea mea vinovata!

Tura 2 e buna pentru facut curat, gatit, facut cumparaturi… treburi casnice. E o fericire pentru o persoana matinala care abia asteapta sa se trezeasca pentru a-si consuma energia! Ce dormit pana tarziu? Si daca din greseala nu suna alarma la 6.30, pe la 8 fara, cel tarziu, se trezeste vreunul ciudos sa iti dea desteptarea cu o problema arzatoare gen “ma gandeam ca te-ai trezit déjà, nu-mi aduci si mie un covrig cand vii?”.

Tot tura asta mai e buna pentru senzatia “tare” de a te face sa te crezi in afara timpului. Cand iei startul mai tarziu decat ceilalti, automat nu prea mai stii ce ora e, daca e bine ca la un moment dat te afli intr-un loc si nu in altul, plus ca tot astepti momentul sa pleci acasa, sau pe unde mai visezi sa fii, si afurisitul nu mai vine. Deci, logic, la tura 2 timpul se dilata si traiesti mai mult!

La tura 2 e mai multa liniste. Ai de-a face cu toti cei care au acumulat energii negative pe timpul zilei si cauta tapi ispasitori sau ceva saci de box pe care ar putea sa se descarce. Ce satisfactie mai mare sa ai decat sa consiliezi psihologic pe cineva care oricum nu vrea sa se trateze sau decat sa fii de ajutor in cazul unor frustrari prea mari pentru a mai fi in vreun fel reduse?!

Si nici probleme nu sunt in intervalul asta. Nu mici cel putin! Dar nu te simti mai destept/desteapta si mai creativ/a cand gasesti solutii la probleme intotdeauna nemaintalnite, dar prin definitie urgente? Si, daca tot nu mai e nimeni altcineva pe nicaieri sa ofere suport, nu esti mandru/mandra sa te califici in chestiuni la care nici cu gandul n-ai fi gandit? Pana la urma numai cine nu vrea nu invata si numai cine nu se implica nu castiga.

Apoi mai sunt intalniri, iesiri, evenimente la care tu nu poti paricipa fiindca esti, fireste, tura 2. Pai si de muncit nu trebuie sa munceasca cineva?! Nu esti important/a daca te sacrifici? Ca nu esti suficient de, la fel, important/a sa se amane pentru tine, asta-i altceva. Dar ar fi si absurd sa amani Pastele sau sa ii ceri unui prieten sa se fi nascut in alta zi doar ca sa iti pice tie bine turele!

Ce sa mai?! Tura asta imi pica manusa! Ma bucur de ea… ca macar la scris, dupa cum se vede, ajuta. Si la trafic… numai asa mai reduc timpul de ajuns acasa la jumatate.
Hai noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu