vineri, 20 mai 2011

Fratia covrigului

Cred ca nu exista productie mai mare in tara asta decat cea de covrigi. Peste tot - in piete, la parterul blocurilor, in intersectii se produc si/sau se vand covrigi pe banda rulanta. Ca vorb-aia... mirosul te atrage, aspectul si el, iar cu 1 leu iei ditamai covrigul si umfli burta pentru cateva ore bune.

Lasand la o parte faptul ca nu m-am simtit niciodata in largul meu sa mananc pe strada, iar covrigul, prin traditie se pare, se mananca mai ales din mers si direct din punga de hartie, ma intreb ce se intampla cu educatia pana la urma. Se tot bate moneda pe mancatul sanatos, bio si tot asa, si de fapt foarte multa lume isi incepe dimineata cu o coca dulce si fierbinte care se duce bolovan in stomac daunandu-i grozav. Bine, ma iau de covrig, dar de fapt toata patisereala e o problema. Nu zic ca mie nu-mi plac pateurile cu branza sau strudelul cu dovleac de exemplu. Dar stiu vreo doua cazuri concrete de acumulari serioase de kilograme pe baza de merdenele. Adica americanii au fast-food-urile si noi patiseriile de care te impiedici din 10 in 10 metri. Pe principiul ieftin si rapid, cu sanatatea mai vedem noi ce facem. Pana la urma si-asa vine sfarsitul lumii, nu? Macar sa terminam cu burta plina si fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu