marți, 12 octombrie 2010

Un pui de om forte!

Cat de tare poate fi un copil de 8 luni? Inimaginabil! Mult mai tare decat mine in orice caz! Tinand cont de faptul ca ma “face” de cel putin trei ori pe zi… ca sa ma exprim asa, mai plastic…
Ieri de exemplu. Masa de ora 2. La carte scrie: supa crema de legume cu piept de pui sau curcan. Simplu? Pai e o intreaga filozofie – spala bine oala, pune apa plata… nu de la chiuveta ca avem calcar!, spala legumele, curata, taie… si morcov si dovlecel si cartof si broccoli si ardei… hai si putina ceapa de gust. Pastai de fasole nu avem, dar nu-i nimic! (Cred ca fix pe-alea le-ar fi mancat!) Fierbem la foc mic timp de 2 ore!!! Cred ca le-a iesit fiertul prin ochi sarmanelor legume! Si daca n-o sa-i placa supa? Hai sa facem si legume la abur… cica au un gust oarecum diferit… mai bun. Bagam de la capat… si morcov si dovlecel si cartof si broccoli. Aici lasam doar vreo 45 de minute. Mama si ce miros in toata casa!! Cand a venit tati seara acasa a zis ca ne-am apucat de catering. A, am uitat… luam carne de curcan… mai nobil, deh! Si o fierbem separat… asa trebuie! Si pe-aia pana o zapacim! Si dupa ce le fierbem, respectiv aburim, le combinam… ca doar mergem pe incercate. Pasam broccoli de la abur separat. Apoi si cartoful il trimitem in alt castron. Il alifiem si pe domnu' dovlecel si ii dam si lui alta casa. Dupa ce caprarim aburitele, trecem la supa. Facem si acolo individuale si compuse de 2 cate 3 si iesim la final cu n piureuri cu sau fara carne.
Si vine ora mesei!! Ha! Punem barbita… zboara in secunda 2! O mai punem o data si o legam mai strasnic… sa fie! Mancarea la final oricum se regaseste si pe hainele lu’ bebe si pe cele ale lu’ mami si pe perete si pe calorifer si pe podeaua din living. Adica stai!! Care living?? Nu prea as zice ca mai avem un living zilele astea. In fine. Trebuie sa testam piureurile. Ce facem sa nu dea bebe din maini… prea tare cel putin?! Ii dam chestii sa isi tina mainile ocupate. Stiu! La carte zice sa nu – masa e masa, joaca e joaca, sa nu le amestecam! As! Sa-l vad eu p-ala care reuseste… sa stea copilul cuminte in scaun, sa deschida gurita, sa inghita frumos tot ce-i dai si nici sa nu se murdareasca! Eu ii dau chestii… ieri am ajuns la 12!!! Jucarii si diverse obiecte – mai mari, mai mici, mai colorate… jucarii, alte lingurite, pisalogul de usturoi, o sita mai mica, portofelul lu’ mami, un capac de cutie etc. Orice poate starni interesul si nu o poate rani. Ma rog!! Daca se poate numi interes pentru ca o acapareaza doar cam 2-3 minute fiecare. Apoi zboara! Peste mainile lu’ mami, peste picioare… cateodata si in cap… tot al lu’ mami, normal, dar cel mai adesea peste tot pe podea. Pagubele nu-s asa mari per total: o farfurie sparta, doua telecomenzi mozolite si lipicioase... si in principal multe din bluzitele ei patate irecuperabil. Dar nu-i problema! Noi sa fim sanatosi si cu personalitati formate... si exprimate!
Masa s-a terminat la ora 3. Asta pentru ca atat m-au tinut pe mine bateriile. Rezultatul? Previzibil. Din 200 de grame a mancat bebe cam jumatate. Broccoli? Nici vorba! Doar pe varful limbii. Legume din supa? Ei as! A mancat, normal, a n+una combinatie. Trei sferturi de cartof la o nectarina mare intreaga cu doar o lingurita de carne. Ce combinatie e asta? E dupa o reteta exotica din insulele Fiji. :) Sau pe romaneste una disperata. Povestea cu galbenusul de ou de azi nu o mai spun. Nu de alta dar poate unii chiar mai vor sa faca si ei copii.

Un comentariu:

  1. ups, de maine incepem si noi diversificarea...nu ma gandeam ca o sa fie chiar asa de "distractiv" :))))

    RăspundețiȘtergere