duminică, 10 iunie 2012

Rome, sweet Rome

Este greu sa compari Roma cu orice alt oras din Italia sau din lume pentru ca detroneaza din start competitia prin niste atuuri incredibile.
Daca in iunie Roma este invaluita de parfum de tei, in tot timpul anului, 24/7, pluteste in aer romantismul. 
Nu poti sa nu te lasi impresionat de acest oras care iti castiga admiratia intr-un mod foarte natural si care te imbratiseaza de parca ati fi prieteni de o viata.
La Roma ai ce vedea, ce admira, ce studia. Aceasta te compleseste cu lectiile sale de istorie si arta, iti incanta privirea cu vitrinele cu exponate la moda si papilele cu bunatatile din bucataria si pivnita sa.
Aici trecutul este mai prezent ca oriunde si este valorificat la maximum. 
Prezentul se confunda si el pe alocuri cu trecutul, in special pentru a promova turismul.
Viitorul nu conteaza, cel putin pentru calatorii ca noi pentru ca am invatat sa ne bucuram de clipa prezenta.
Atunci cand scriu despre calatoriile mele imi place sa relatez despre savoarea locului, despre sentimentele si trairile pe care mi le provoaca pentru ca pana la urma nu redactez un ghid ci impartasesc niste ganduri. 
Asa ca nici acum nu o sa va spun unde se mananca cea mai delicioasa inghetata sau cele mai bune paste, unde se bea cel mai fin cappuccino, care este cel mai bun loc de shopping sau de unde puteti avea cel mai grozav view asupra Romei.
O sa va spun doar sa vizitati Roma, sa ii ingaduiti sa va incante, sa va cucereasca, sa va farmece si sa va faca sa o iubiti. Nu porniti la drum nici cu idei preconcepute, nici cu asteptari deosebite, descoperiti-i frumusetea putin cate putin si bucurati-va de tot ce va ofera. Insotiti-va de oameni dragi si frumosi care sa va inspire in aceasta calatorie. 
Nu stiu daca Roma este orasul meu preferat sau cel mai romantic pe care l-am intalnit vreodata pentru ca pana la urma totul, chiar si ochii cu care privesti un oras, este rezultatul unei stari de spirit. Nu cred ca am intalnit pana acum vreun loc pe care sa il socotesc rece sau departe de sufletul meu pentru ca experienta lucrurilor noi nu face altceva decat sa iti daruiasca bogatie. Cu toate astea, aRoma Romei este greu de egalat. 
Iata si cateva impresii in imagini!
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu