marți, 24 februarie 2009

TENDINTE DE SEZON

Se stie prea bine ca moda vine si pleaca si ca dupa un timp revine si mai in forta.
In sezonul toamna iarna 2006-2007, in materie de vestimentatie stilistii ne sfatuiesc sa adoptam culorile inchise, precum gri petrol, bleumarin sau negru. Accesoriile nu trebuie sa ne lipseasca din tinuta pentru a fi trendy, iar acestea trebuie sa fie cat mai colorate pentru a inviora aspectul general.
Puteti purta cu incredere pardesie sau mantouri-cocon, rochii si fuste bufante sau gulere mari, pantaloni tip tigareta, tricotaje si puteti sa va jucati dupa bunul plac cu texturile si cu proportiile. Sa nu uitam de unele dintre accesoriile cu titlul de must-have in acest sezon, posetele supradimensionate si centura lata!
Pana si masinile trebuie sa fie in tendinte ... pentru ele albul este acum in top, iar daca ne-am lua dupa ce se spune prin targul nostru, se pare ca pentru a fi cat mai moderna masina numarul sau de inmatriculare trebuie sa contina la inceput litera W (parerea unora).
Ca sa revin la domeniul vestimentatie vreau sa va anunt ca anul asta se poarta Roba!! Veti vedea insa ca termenul este folosit la figurat, sa nu credeti ca se poarta pe strada sau la petrecere. Nu. Asta ar mai lipsi.
Dupa ce tot mai multe persoane publice (VIP-uri, vedete, spuneti-le cum vreti) si-au angajat stilisti pentru a se imbraca in raport de cerintele modei si pentru a nu intra in vizorul criticilor, sau make-up artisti personali, ultima gaselnita este angajarea unui avocat. Vedetele noastre (desi multe sunt absolvente ale facultatii de drept) s-au saturat se semneze contracte fara a avea opinia unui expert in materie. Si bine fac. Si nu zic asta pentru a-mi elogia clientela! Avand in vedere ca daca te imbraci mai pe langa tendinte ramai cel mult cu o critica in vreun ziar de scandal sau cu o barfa mica pe la colturi iar daca luam in considerare ca semnarea unui contract de care tine mai mult sau mai putin viitorul sau cariera ta, cred ca balanta inclina in favoarea „consilierului personal in domeniul juridic”.

Din pacate realitatea practica ne demonstreaza ca nu doar alegerea profesiei de avocat poate fi la moda, dar si exercitarea ei. Nu trebuie sa luam in calcul conflictele curente dintre persoane fizice si/sau juridice sau necesitatile legate de dezvoltare a relatiilor de afaceri ce impun in ziua de azi sa ai un avocat alaturi la orice pas pentru a evita stresul de a te afla in sala de judecata si a nu intelege in ce limba graieste onorata instanta sau pentru a te feri de clauze contractuale pe care partenerii de business ar putea sa le insereze spre detrimentul tau sau de multe alte chestii marunte pe care avocatul, cu talent, profesionalism si rabdare stie sa le dea de capat. Daca ne-am limita doar la cele enumerate mai sus, avocatura ar avea poate de suferit.
Bucuria mea este ca oamenii incep sa isi schimbe treptat mentalitatea (noroc cu moda) iar avocatul nu mai este acel "rau necesar" de care mai bine ne-am feri – cunoastem cu totii zicala potrivit careia in viata trebuie sa te feresti de doctor si de avocat. Aceasta viziune gresita ce s-a perpetuat de-a lungul timpului se datoreaza faptului ca aceasta sublima profesie a fost asimilita din totdeauna cu eventuale probleme legale si pentru ca lumea venea (si de ce sa nu recunoastem si sa folosim chiar timpul prezent – vine in continuare) la avocat in ultima faza si nu pentru profilaxie. Este evident ca avocatul nu este si astrolog si nu iti poate spune daca nu cumva vecina de la 2 s-a gandit sa iti faca vreo plangere la politie pentru ca nu ii place cum pasesti pe gresia cu intarsii de piele de crocodil (evident in topul tendintelor in materie de decoratiuni, mobilier si accesorii), dar sunt "n" si "n" de situatii cand problemele neplacute se pot rezolva din faza incipienta. Ma intreb cati dintre viitorii sau actualii angajati cunosc faptul ca pot fi asistati la negocierea, incheierea sau modificarea contractului de munca.
In fine, nu vreau sa tin o pledoarie despre cat de competenti, frumosi si destepti sunt avocatii (asta este de notorietate), ci vreau sa subliniez ca avocatul a revenit la moda si daca vrei sa fii in tendinte acest sezon, trebuie sa pastrezi in buzunar cartea de vizita a avocatului sau in fine sa ii treci datele de contact in telefonul mobil de ultima generatie, dar conditia esentiala este ca avocatul sa fie "de al casei", sa poti sustine cu mandrie ca ai avocatul tau, ceea ce implica de cele mai multe ori existenta unui raport contractual stabilit in termenii si conditiile hotarate de parti.
Dupa aceasta sustinere (usor subiectiva trebuie sa recunoastem) cred ca v-am convins deja ca avocatul este un must-have al acestui sezon!

Publicat pe http://www.avocatnet.ro/ la 16 Noiembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu