miercuri, 3 aprilie 2013

Din putul gandirii

N-o sa spun lucruri nemaispuse si nemaiauzite si nici nu ma dau eu mare desteapta ca as fi inventat roata. Sunt lucruri de bun simt pe care cu totii le stim. Uneori insa uitam sa credem in ele si uitam sa le folosim in favoarea noastra. Pentru anumite persoane, or sa se recunoasca ele singure negresit, reamintesc urmatoarele, in ordine pur intamplatoare:

- bataliile mari se pierd, in general, nu din cauza inamicilor, ci din cauza propriilor noastre persoane. Daca nu avem incredere in abilitatile noastre, daca nu stim ce meritam si unde vrem sa ajungem, incepem totul cu mari dezavantaje. De-asta cred ca, pana la urma, e corect sa spunem ca avem de luptat infinit mai mult, poate chiar zilnic, cu noi insine – cu temerile si slabiciunile noastre, cu traume si sechele, cu tentatiile si increderea pe care o acordam mai degraba altora.

- "nu exista nu pot, exista nu vreau” – asta mi-a repetat mama toata copilaria. Si e adevarat, nu? O fi vorba de soarta, o mai fi vorba si de noroc, dar, pana la urma, depinde de noi daca renuntam sau nu. E normal sa avem si esecuri, sa ne inselam, sa fim dezamagiti, sa suferim … toate sentimentele sunt normale pentru ca oameni suntem… cum se spune! Dar de ce sa cautam scuze si pretexte, de ce sa ne ascundem in spatele sentimentelor? Pentru ca e mai sumplu? Posibil! Dar nu suficient! Si nici benefic.

- n-ar trebui sa ne lasam torturati de regrete. Regretele sunt o pierdere de timp si energie. Timp si energie pe care le-am putea folosi din plin la gasirea de solutii – solutii de a merge mai departe, de a ne reveni, de a face schimbari, ba chiar de a o lua de la capat.

- n-ar trebui sa ne pierdem timpul cu invidii. Daca cineva poate ajunge sa isi indeplineasca un vis, oricine poate. Cred ca oricine poate ajunge sa faca orice atata vreme cat se foloseste de vointa, perseverenta, daruire, implicare, atata vreme cat nu isi incalca principiile si valorile.

- e ok sa gresesti, dar nu e ok sa te umiliesti. E ok sa acorzi incredere, dar nu sa iti pierzi demnitatea. E ok sa pierzi atata vreme cat nu te pierzi pe tine.

Pentru toate prietenele mele minunate, frumoase, puternice, sufletiste, destepte… Puteti fi orice va doriti voi sa fiti. Meritati totul si n-ar trebui sa lasati pe nimeni sa va faca sa simtiti contrariul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu