duminică, 31 martie 2013

Week-end de vis la Sinaia

Probabil unul dintre cele mai tari week-end-uri de primavara. Am parasit Bucurestiul vineri seara cu gandul unei escapade din peisajul citadin si pentru a iesi din matrita sfarsitului de saptamana care implica de cele mai multe ori intors casa cu fundul in sus, cumparaturi, gatit si zacut cateva ore in asteptarea urmatorului week-end. Pentru ca am decis ca acest pattern ar cam trebui ocolit sau cel putin integrat printre alte activitati, ne-am dorit o evadare nu departe de casa dar care sa ne ofere de toate: distractie, cultura, aer curat.
Sinaia a devenit astfel destinatia perfecta.
Sambata dimineata, am urcat cu masina, intr-un mod destul de aventuros, pana la Cota 1400. Marturisesc ca m-am distrat ca un copil (ce sunt) dandu-ma pentru prima oara in viata mea cu sania! Fricoasa si fara niciun spirit de aventura in mine, am fugit de astfel de activitati de cand ma stiu si a trebuit sa fac 30 si ceva de ani ca sa pot experimenta astfel de senzatii. Data viitoare am zis ca voi lua lectii de schi pentru ca ma uitam cu jind la cei care urcau spre cota 2000 cu schiurile in picioare. It's a promise to myself. Nu m-am mai bucurat din copilarie de zapada asa cum am facut-o acum. Super fun, super distractie si un bronz grozav! 
Urmatoarea oprire a fost ca sa vizitam Muzeul National Peles, pentru ca a doua zi sa vizitam Pelisorul. Wow! A fost o lectie extraodinara de istorie si patriotism. Am ramas cu adevarat impresionati de aceste bijuterii pe care le avem. Am vizitat multe castele si palate din Europa dar acestea doua ni s-au parut printre, daca nu cele mai frumoase pe care l-am vazut pana acum. Mai mult decat atat, am admirat ca toate exponatele erau puse in valoare cu desavarsire. La Peles ne-am alaturat unui grup de vorbitori de limba engleza si ascultand ghidul vorbind in aceasta limba ne-am simtit ca in orice alta metropola europeana si ne-a crescut inima pentru aceste valori pe care Romania trebuie sa le exploateze si sa le arate intregii lumi. 
Si ca sa fie totul perfect, am intalnit oameni frumosi si calzi si talentati care ne-au facut sa ne simtim ca acasa si care ne-au transmis numai ganduri pozitive.
Morala este ca trebuie sa invatam sa ne iubim tara si sa o apreciem la adevarata sa valoare. Si daca noi ne vom simti mandri de ea, o vor face si altii. 
Hai sa ne straduim cu totii mai mult, hai sa ne scoatem la lumina si sa ne respectam valorile si istoria si traditiile si hai sa le facem cunoscute pentru ca avem cu ce sa ne mandrim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu